Az ING Biztosító 2015. április 1-én nevet váltott, és NN Biztosító néven folytatja működését.

Mi történik?

Az ING Biztosító Zrt. neve 2015. április elsejétől NN Biztosító Zrt. lett. A nevünkkel együtt a logónk is megváltozott, ez év áprilisától minden kommunikációs anyagunkban az új NN logót használjuk. Magyarországon biztosítónk Nationale Nederlanden néven jelent meg 1991-ben, így az NN név nem ismeretlen a magyar piacon, és ügyfeleink jelentős része pozitív emlékeket őriz róla.

Az ING Csoport életbiztosítási üzletága világszerte NN név alatt folytatja működését, míg az ING Bank változatlan néven nyújtja tovább a banki szolgáltatásokat.

Magyarországon ez azt jelenti, hogy áprilistól az ING Biztosító Zrt. változatlan formában, NN Biztosító Zrt. néven folytatja tovább a tevékenységét, az ING Bank esetében nincsen névváltozás.

A nevünk tehát változik, de a lényeg változatlan.

Mit jelent ez a változás?

Az ügyfelek meglévő szerződései szempontjából semmilyen újdonságot nem hoz a névváltás. Amiért minket választottak, az változatlan marad: ügyfeleink ugyanúgy számíthatnak munkánkra és tanácsainkra, ahogy eddig. Fontos hangsúlyoznunk, hogy továbbra is az ügyfeleink által elvárt értékeket képviseljük. A magyarországi vállalatvezetés összetételében, szerkezetében, stratégiájában semmilyen változást nem hoz a névváltás, ugyanakkor számos új lehetőséget tartogat a jövőre nézve.

Úgy döntöttünk, hogy a névváltozással együtt egy sor újítást is bevezetünk a  termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban, így mindannyiunk számára egy új és izgalmas fejezet veszi kezdetét, rengeteg lehetőséggel. Örömmel jelentjük be, hogy elindult az új NN.hu weboldalunk.

Milyen lesz az új NN Biztosító?

Magyarországon az áprilisi névváltásunk után változatlan minőségben és elkötelezettséggel szolgáljuk ki ügyfeleinket. Biztosítónk célja továbbra is a piacvezető pozíciónk megerősítése az életbiztosítási piacon, azáltal, hogy még több értéket és jobb kiszolgálást nyújtunk ügyfeleinknek. Változatlanul azért dolgozunk, hogy segítsük ügyfeleinknek pénzügyi biztonságuk megteremtésében.

Mi az NN Csoport?

Az NN Csoport (NN Group N V.) az ING Csoport (ING Group N V.) banki és biztosítási üzletágának szétválasztása eredményként jött létre. A szétválasztás fontos mérföldköve volt, hogy az NN Csoport 2014. július 2-án Hollandiában tőzsdére lépett. E dátumtól fogva az NN Group N V. különálló, tőzsdén jegyzett cégcsoport, és önállóan folytatja tevékenységét. A vagyonkezelési üzletág a szétválasztást követően szintén az NN Csoport részeként működik tovább.

A magyarországi NN Biztosító Zrt. az NN Csoport tagja. Az NN Csoport jelenleg több mint 18 országban van jelen, mindenütt erős piaci pozícióban. Több mint 12 000 munkatársával az NN Csoport célja az, hogy magas színvonalú termékeket és szolgáltatásokat nyújtson 15 millió ügyfelének.

Mi lesz most az ING-nél kötött biztosításokkal?

A névváltás ügyfeleink számára semmilyen változást nem jelent, teendőjük ennek kapcsán nincs. Szerződéseik változatlan formában élnek tovább, nem lesz módosulás az általános életbiztosítási feltételekben és a meglévő termékek feltételeiben sem.  Új szerződést nem kell kötni, hiszen az ING Biztosító Zrt. változatlan formában új néven működik tovább.

Megváltozik a biztosító székhelye, az irodák címe?

Az NN Biztosító Zrt. székhelye nem változik. Országos pénzügyi tanácsadói hálózatunk változatlan helyszíneken és a megszokott módon áll továbbra is ügyfeleink rendelkezésére. Országos szinten minden megyeszékhelyen és nagyvárosban, összesen 61 irodában szolgáljuk ki ügyfeleink pénzügyi igényeit.

A jövőben hol érhetnek el minket az ügyfelek?

Ügyfélszolgálati irodánk változatlan helyszínen és nyitva tartással üzemel tovább.

  • Cím:                                     1068 Budapest, Dózsa György út 84/B.
  • Nyitva tartás:                    hétfő-péntek: 9.00-16.00

A telefonos ügyfélszolgálatunk telefonszáma és nyitvatartási ideje nem változik:

  • Helyi tarifával hívható, Magyarországon belül érvényes hívószám: 06-40-464-464
  • Külföldről elérhető hívószám: +361 255 5757
  • Hívásfogadási idő: hétfő: 08.00-20.00; kedd-péntek: 08.00-16.3

Levelezési címünk nem változik:

  • Levelezési cím:                 1364 Budapest, Pf. 247

Pénzügyi tanácsadóink címe és telefonszáma a névváltás kapcsán nem változnak.

E-mail címeink 2015. április 1-én @nn.hu végűre változtak, de az összes @ing.hu végezetű e-mail cím is működni fog a továbbiakban is.

A névváltással együtt a weboldalunk is megújult, az új weboldalunk itt érhető el: